Capcanele de pe șoselele Constanței. CARE SUNT PUNCTELE "FIERBINȚI" ALE ORAȘULUI

3906
3
Capcanele de pe șoselele Constanței. CARE SUNT PUNCTELE
Șoferii au parte de adevărate aventuri atunci când circulă în municipiul Constanța. Administrația locală, împreună cu Poliția Rutieră, a avut "grijă" ca șoferii să nu se plictisească în timp ce conduc. Sensuri giratorii în apropierea liniilor discontinue, treceri de pietoni dezafectate, dar cu marcaje vizibile sau lipsa marcajelor în sensurile giratorii nou amplasate sunt doar câteva dintre "capcanele" din traficul constănțean. 


Lipsa de logică este ilustrată cel mai bine pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe sectorul de drum dintre Casa de Cultură și Dacia, acolo unde linia dublă continuă este întreruptă de mai multe ori. Asta, în condițiile în care, în anumite zone, marcajul discontinuu se află la câțiva zeci de metri distanță de sensul giratoriu. Deși recunosc că traficul este îngreunat în anumite intervale orare, reprezentanții administrației locale afirmă că este nevoie de întreruperea liniilor continue. 


"Fiecare sector de drum a fost analizat, acolo unde au fost făcute sau urmează a fi făcute modificări. Dacă în urma analizei se va demonstra că nu mai sunt necesare, marcajele vor fi modificate pentru a se asigura fluența traficului. În unele zone, este nevoie de marcajul discontinuu, în special pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între Trocadero și Dacia, chiar dacă în anumite momente ale zilei traficul se desfășoară cu dificultate", ne-a declarat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Poliția nu comentează, doar dă aviz 


Aceeași situație o întâlnim și pe strada Soveja, între complexul Eden și stația de betoane sau pe bulevardul 1 Mai, în dreptul sălii Portul. În ultimul exemplu dat, nu există un sens giratoriu în apropiere, dar linia se întrerupe și permite efectuarea virajului la stânga, chiar în curbă. Pe lângă riscul sporit de accidente creat în aceste situații, în multe momente ale zilei, traficul se desfășoară cu greutate în zonele amintite. 


Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța nu a dorit să comenteze aceste situații, argumentând că răspunsurile la întrebările adresate le dețin Primăria municipiului Constanța și Confort Urban. 


"Aspectele sesizate intră în competența de soluționare a administratorului de drum, în speță Primăria municipiului Constanța - SC Confort Urban. Conform art. 1, alin. 4 din OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice,reglementările privind circulația pe drumurile publice se emit, după caz, de către autoritățile publice centrale sau locale cu atribuții în acest domeniu, numai cu avizul Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și cu respectarea acordurilor și convențiilor internaționale la care România este parte", este răspunsul Inspec-toratului de Poliție al Județului Constanța, în urma unei solicitări transmise de ziarul "Cuget Liber". 


Sensuri fără marcaje și treceri de pietoni dezafectate, dar vizibile 


Șoferii constănțeni ne-au mai semnalat și alte "capcane" din traficul din municipiu. Este vorba despre sensurile giratorii nou amplasate, prea înguste și haotice, în opinia conducătorilor auto. În cazul în care șoferii trec cu bine de sensul giratoriu care nu beneficiază de marcaje, aceștia mai au parte de un ultim "test", acela de a-și da seama care treceri de pietoni sunt dezafectate și care nu. 


"Marcajele trecerilor de pietoni dezafectate vor fi șterse. La fel se va întâmpla și la sensurile giratorii. Vor fi făcute marcajele corespunzător, în așa fel încât fiecare bandă să fie vizibilă șoferilor. La începutul acestei săptămâni, s-a demarat refacerea marcajelor la sensurile giratorii și trecerile de pietoni nou înființate, acolo unde au fost făcute modificări rutiere, astfel încât să intre în concordanță cu noile modificări. Deciziile au fost luate de către municipalitate, împreună cu Poliția Rutieră", mai explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

minciunila
17 martie 2017
asa e

Marcajele vechi din zona Metro - Maritimo sunt de vreo 3 ani si sunt bine mersi.

Andrei
17 martie 2017
Nino nino

Spuneti ca v-ati luat si amenda de la politie, din cauza asta le retrasati. Va durea pe voi in brisca de soferi. Si de ce primaria nu are 2 ciumpalaci sa se ocupe de linii si trebuie sa vina unii de la bucuresti sa dea rasol peste noapte? Nu mai zic sa curete asfaltul inainte sau sa puna si ceva reflectorizant in vopsea, nu numai lavabil. Se aude Fagabou?

cetatzean
21 martie 2017
transport in comun

Jegurile și batjocura de sensuri giratorii, făcute parcă de oameni proști, hoți, incapabili și parcă într-o batjocură pentru orașul Constanța !? Totul și toate sunt făcute expres, spre pocirea și desconsiderarea orașului Constanța! Nesimțirea și jefuirea banilor publici de hoții și escrocii aflați precum " găina, în și pe grămada cu bani " și fură cât mai mult pentru ei și cât mai rămâne, aruncă " praf în ochii " constănțenilor, că fac, ce fac, că nu fac nimic, pentru urbea noastră, doar ca să se îmbogățească unii și alții, și oamenii de rând se cufundă, tot mai mult în sărăcie lucie !? Oamenilor, li s-a făcut greață și le vine să vomite cu gândul la, politicienii din toate partidele politice fără deosebire și totul ce îi servesc în plan : economic, financiar, juridic....., că aproape toți sunt o " apă și un pământ " pentru că nu au milă de oamenii de rând, de pe urma cărora trăiesc cu toții, și România se află în topul țărilor cu oamenii cei mai săraci și săraciți din Europa, asta din cauza jecmănitorilor și oamenilor fără caracter și milă, față de propriul popor! RUȘINEEEEEEEE TUTUROR ACELORA , CARE SE FAC VINOVAȚI DE ACEST FAPT, DE ACEASTĂ STARE ÎN CARE NE AFLĂM, NOI, ROMÂNII !

Pagina a fost generata in 0.7013 secunde