Candidaturi surpriză. Procurorii Adina Florea și Andrei Bodean vizează șefia DNA

1635
Candidaturi surpriză. Procurorii Adina Florea și Andrei Bodean vizează șefia DNA - dna-1535128035.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Justiției a publicat, vineri, lista finală a procurorilor care și-au depus candidaturile pentru funcția de șef al DNA. Dacă inițial s-a anunțat că sunt patru candidați, după publicarea oficială a listei a reieșit că, de fapt, sunt șase procurori care vor să ajungă la conducerea DNA, instituție condusă până luna trecută de Laura Codruța Koveși. 


Așadar, pe lista candidaților se află procurorul Gabriela Scutea și procurorul militar Nicolae Lupulescu cu grad de general-maior. Alt procuror înscris în concurs este Paula Tănase, care vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Totodată, în concurs s-a înscris și Sorin Armeanu, care este prim procuror al Tribunalului Vaslui. Și, în fine, surpriza vine de la Constanța, de unde candidează doi procurori. Mai exact, Adina Florea și Andrei Bodean. 


Andrei Bodean a devenit cunoscut după ce l-a trimis în judecată pe fostul edil Radu Mazăre și l-a anchetat pe șeful CJC Nicușor Constantinescu.


În ceea ce o privește pe Adina Florea, aceasta este cunoscută după ce a urcat treaptă cu treaptă aproape toate funcțiile de la nivelul Parchetului Judecătoriei și până la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. 


Toți cei șase candidați înscriși în cursa pentru conducerea DNA vor susține candidatura în fața unei comisii prezidate de ministrul Tudorel Toader.


Este cea de-a doua campanie de selecție demarată de instituția condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiției a anunțat că niciunul dintre cei patru candidați înscriși în prima rundă nu întrunește condițiile necesare. Cei patru candidați înscriși pentru postul de procuror-șef DNA și care au fost respinși de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA, și Elena Grecu, procuror șef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5247 secunde