Când se pot programa pentru examinări constănțenii care vor permisele auto

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 21 Mai 2020 341
Constănțenii care au absolvit cursurile școlilor auto și ar fi trebuit să susțină în perioada stării de urgență proba practică pentru obținerea permisului de conducere au timp până pe 29 mai să solicite reprogramarea.

Începând de luni, 18 mai, angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor au reluat programarea candidaților la proba practică (traseu) pentru obținerea permisului auto. „Pentru siguranța candidaților cât și a angajaților, a fost stabilit un set de măsuri”, au transmis reprezentanții serviciului.

Astfel, înscrierea candidaților va fi realizată doar de reprezentanții școlilor de șoferi pentru a se evita aglomerația la sediul serviciului, de la Pavilionul Expozițional. „Programarea la examen se va face în două intervale orare, la care vor avea acces doar candidatul și instructorul auto, respectându-se regulile de distanțare socială”, au mai arătat specialiștii Serviciului de Permise și Înmatriculări.

Reprogramarea se va realiza în funcție de numărul de locuri disponibile, iar în perioada 19 - 29 mai se va desfășura exclusiv reprogramarea candidaților care au fost anterior programați, în perioada 17 martie - 29 mai. „Examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție pe toată durata probei practice, numărul maxim permis de persoane într-un autovehicul fiind trei. Școlile de șoferi vor asigura igienizarea autovehiculelor, iar pentru ocupanți va fi pus la dispoziție un recipient cu dezinfectant. Din listele de candidați vor fi excluse persoanele care figurează în izolare sau în carantină”, a arătat comisarul șef Liviu Ionuț Vîrșă, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări.

Cât privește restul candidaților, respectiv cei care îndeplinesc condițiile legale pentru a susține examinarea practică, programarea acestora se va relua din data de 2 iunie.

3.600 de constănțeni, amânați în starea de urgență

„Important de subliniat este faptul că se menține măsura suspendării probei teoretice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, până cel puțin la data de 14 iunie, urmând ca reluarea acestei activități să fie comunicată în timp util”, a mai precizat comisarul șef Liviu Ionuț Vîrșă.

„Considerăm că examinarea practică a tuturor candidaților se poate face în condiții de siguranță, respectând toate normele aflate în vigoare. Este important ca acest proces de examinare să continue, pentru că riscăm o supraaglomerare, în special în lunile de vară, dacă stăm să ne gândim că, de la declanșarea stării de urgență au fost puse în așteptare 3600 de persoane care au dorit să obțină permisul de conducere. Suntem ferm convinși că nu vom întâmpina probleme, iar oamenii vor vedea că activitatea este bine structurată, eficientă și ia în considerare sănătatea tuturor celor implicați”, a afirmat comisarul șef Liviu Ionuț Vîrșă, șeful SPCRPCÎV Constanța.

Totodată, constănțenii sunt atenționați că activitățile de lucru cu publicul la ghișeu, indiferent de solicitare, se vor desfășura numai pe baza unei programări online, realizată prin platforma disponibilă pe www.drpciv.ro.Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei