Când apelează SRI la ascultarea telefoanelor

954
1
Când apelează SRI  la ascultarea telefoanelor - cand-1481217245.jpg
În activitatea desfășurată de Serviciul Român de Informații, culegerea de informații despre o anumită persoană sau grup este întregită de utilizarea surselor tehnice. SRI apelează în mod excepțional la aceste mijloace de obținere a informațiilor, numai după epuizarea tuturor celorlalte mijloace și metode specifice.

"Utilizarea acestor surse implică restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți, fiind posibilă numai în condițiile legii, cu respectarea garanțiilor oferite de Constituția României. Avem permanent în vedere protejarea strictă a datelor cu caracter personal ale tuturor cetățenilor care intră în contact cu persoanele vizate de activitatea de informații", explică Serviciul Român de Informații.

SRI este autorizat să dețină și să folosească mijloace adecvate pentru obținerea, verificarea, prelucrarea și stocarea informațiilor privitoare la siguranța națională, conform Legii nr. 14/1992. În aceste condiții, ofițeri specializați de informații culeg date prin supravegherea directă a țintelor, interceptarea comunicațiilor sau alte procedee de supraveghere. 

Comentează știrea

MorrisLet
26 decembrie 2022
MorrisLet

chloroquine chloroquine

Pagina a fost generata in 0.4196 secunde