"Canabisul nu este drog, e doar o plantă". Ce spune șeful Centrului Antidrog Constanța

2079
1
Agenția Națională Antidrog a demarat, ieri, o campanie la nivel național de prevenire a consumului de canabis, sub numele de "Pot altfel". În condițiile în care canabisul este cel mai consumat drog din țară, cu precădere de tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, campania are rolul de a-i informa pe consumatori și nu numai despre efectele acestui drog. 


"După cum știți, cel mai consumat drog din Europa și România este canabisul. La fel se întâmplă și la Constanța. Valori mai mari ale consumului de canabis se observă pentru categoria de vârstă 15-24 de ani, față de cele observate la populația generală. Consumul acestui drog duce la consumul altor droguri mai puternice, cum ar fi cocaină, ecstasy, metamfetamine și amfetamine", a declarat comisarul șef Cristian Oprișan, șeful Centrului Regional de Prevenire Antidrog Constanța. 


Primele reacții ale tinerilor nu au întârziat să apară. Aceștia au acuzat faptul că nu există campanii de prevenire pentru droguri mai puternice, precum cocaina sau ecstasy, iar toată atenția se concentrează pe canabis, considerat de unii adolescenți drept un drog inofensiv. 


"Tinerii au început să ne spună după lansarea campaniei: «De ce faceți campanie cu canabisul? Este cel mai ușor drog și nici nu poate fi considerat drog. Este un medicament». Aceasta este percepția adolescenților, că este un drog sănătos, că este natural. Ei trebuie însă să știe că riscurile sunt foarte mari, iar consumul de canabis conduce către depresie, anxietate și probleme de integrare socială", a mai precizat Oprișan. 


Comentează știrea

Liviu Burebista
6 septembrie 2017
Canabis=Drog

Este adevarat ca aproape toate medicamentele contin droguri si din toate drogurile se pot face medicamente, dar medicamentele se iau de regula la prescriptia si dupa sfatul medicului. Daca consumi canabis sau alt drog, fiind sanatos, in cel mai scurt timp vei avea probleme cu sanatatea sau si mai rau, ajungi in lumea celor drepti inainte de termen.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5505 secunde