Calculatoare special adaptate pentru nevăzători, donate de Lions Club Constanța

169
Calculatoare special adaptate pentru nevăzători, donate de Lions Club Constanța - untitled-1571129999.jpg

Articole recomandate

LIONS Club Constanța a donat un ultim lot de 45 de calculatoare special adaptate nevoilor nevăzătorilor, în cadrul proiectului BatPro, ajuns la final. Computerele au fost adunate din donații, fiind oferite persoanelor membre ale Asociației Nevăzătorilor - filiala Constanța. Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a cinci ani, numărul total de calculatoare donate în regiunea de sud-est a țării (Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Călărași) ajungând la 230. În toată această perioadă, alături de LIONS Club Constanța s-au aflat partenerii și prietenii de la Asociația Nevăzătorilor, filiala Constanța. 


La baza proiectului, desfășurat la nivel național și la care au aderat mai multe cluburi LIONS, a stat ideea ca nevăzătorii să poată avea acces la o multitudine de informații (cărți audio, ziare pe internet, radio pe internet, jocuri, etc.) folosind calculatorul, fără a avea cunoștințe de utilizare. Astfel, noile tehnologii au devenit familiare nevăzătorilor. "Aplicația creată în cadrul BatPro permite persoanelor cu deficiență de vedere ca, folosind doar patru taste (sus, jos, stânga, dreapta), să poată accesa o colecție de peste 40.000 de cărți audio, ziare, posturi de radio pe internet, informații meteo, horoscop, curs valutar și rezultate sportive. Totodată, aplicația conține și câteva cursuri interactive, dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet și un curs de utilizare a unui editor de texte", a arătat Cătălin Anghel, președintele Lions Club Constanța.


De asemenea, pentru petrecerea timpului liber sunt încorporate și câteva jocuri. 


"Mulțumim sponsorului oficial LIONS Club Constanța Balkanica District 124, pentru încrederea și sprijinul acordat, fără ajutorul căruia Daria nu ar fi fost unde este acum!", a mai afirmat mama tinerei sportive.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7905 secunde