Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 440.000 lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

142
Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 440.000 lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea - 011101-1541062015.jpg

Articole recomandate

  Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea, în două containere sosite din China, bunuri contrafăcute în valoare de peste 440.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.


* În data de 31.10.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bistrița. Administratorul societății comerciale este un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, având domiciliul pe raza județului Timiș.


În urma controlului au fost descoperite 1.152 piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 400.000 lei.


* În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetățean polonez, în vârstă de 54 de ani.


În urma controlului, au fost descoperite 4.800 articole de vestimentație susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 48.000 lei.


Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde