Bricul "Mircea" a revenit la Constanța, după patru luni de voiaj

415

Articole de la același autor

După patru luni în care au străbătut 10.000 de mile marine și au trecut prin 11 porturi, cadeții și echipajul navei-școală "Mircea" s-au reîntors acasă, așteptați cu sufletul la gură de familii, prieteni și iubite. 


Obiectivul principal al marșului a fost instruirea în domeniul Navigației și practicii marinărești a viitorilor ofițeri și maiștri militari de marină, în prezent studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu". 


Cadeții și echipajul navei-școală "Mircea" au reprezentat cu onoare România la două evenimente nautice de prestigiu. 


Primul eveniment, "Sail Den Helder 2017", a avut loc în portul Den Helder din Olanda, cu prilejul aniversării Zilelor Forțelor Navale Olandeze, iar cel de-al doilea eveniment la care au participat marinarii români a fost competiția nautică "The Tall Ships Races 2017", ce s-a desfășurat între porturile Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda) și Turku (Finlanda), cu ocazia celebrării a 100 de ani de independență a Finlandei. Totodată, echipajul navei a efectuat vizite oficiale la Academiile Navale din Olanda, Germania, Polonia, Portugalia și Spania, ca o confirmare a bunelor relații ale Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" cu instituțiile similare europene. 


În premieră, 110 cadeți germani s-au instruit, anul acesta, la bordul navei-școală "Mircea", în timpul marșului de instrucție, alături de cadeții români și de alți opt cadeți din Bulgaria, China, Grecia și Polonia. 


Nava-școală "Mircea" a plecat din portul Constanța la data de 23 mai și a făcut escale în porturile Ajaccio (Franța), Vigo (Spania), Den Helder (Olanda), Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda), Turku (Finlanda), Gdynia (Polonia), Wilhelmshaven (Germania), Lisabona (Portugalia), Palma de Mallorca (Spania) și Souda (Grecia). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6394 secunde