BREXIT. "Greul cel mare abia acum urmează!"

318
BREXIT.

Articole recomandate

Franța a avertizat, astăzi, referindu-se la Brexit, că "greul cel mai mare" abia urmează și că ea nu va ceda niciunei presiuni în negocierile asupra viitoarei relații dintre UE și Regatul Unit, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Nu vom ceda niciunei presiuni și niciunei precipitări", a declarat președintele francez Emmanuel Macron în urma unei întrevederi cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis la Palatul Elysee. "Trebuie să construim un nou parteneriat în materie de apărare și de comerț, care să întărească Uniunea Europeană, nu să o slăbească", a spus Macron. "Prioritatea este de a defini pe termen scurt, mediu și lung interesele UE și de a le menține", a insistat el.

Regatul Unit va părăsi, vineri, UE. "Este o zi tristă, un eșec și o lecție pentru noi toți", a subliniat liderul francez.

Odată ieșit din UE, Regatul Unit va iniția cu cei 27 de membri ai Uniunii negocieri cu privire la viitoarea lor relație, în special la nivel comercial.

"Acum va începe perioada dificilă și sunt tentat să vă spun că greul cel mai mare este în fața noastră", a adăugat șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, în Adunarea Națională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5999 secunde