Braconierii au intrat în vizorul polițiștilor. Trei bărci, confiscate

298
În perioada 1-6 aprilie, Poliția Română a desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol. Astfel, polițiștii au efectuat 37 de controale în Delta Dunării, pe Marea Neagră și pe raza județelor Tulcea și Constanța, în urma cărora au ridicat 240 kg de pește, trei ambarcațiuni, un motor de ambarcațiune și 156 de setci, a căror lungime depășește 5 km. 


În urma acțiunilor, au fost constatate 12 infracțiuni la Legea privind pescuitul și acvacultura, pentru comiterea cărora sunt cercetate 11 persoane. Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.560 de lei. 


De asemenea, au fost confiscate aproape 240 de kilograme de pește, 153 de setci din plasă tip monofilament, a căror lungime atinge 5.110 de metri, trei setci tip ave din fir textil, de 120 de metri lungime, opt vintire și două taliene. 


Totodată, au fost indisponibilizate trei ambarcațiuni (două confecționate artizanal și o lotcă din fibră de sticlă), precum și un motor de ambarcațiune. Valoarea totală a bunurilor confiscate a fost estimată la 22.600 de lei. 


La acțiuni, au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și comisari ai Gărzii Naționale de Mediu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9367 secunde