BĂTĂLIA PENTRU ȘEFIA ARMATEI / INFORMAȚIE DE ULTIMĂ ORĂ

337
BĂTĂLIA PENTRU ȘEFIA ARMATEI / INFORMAȚIE DE ULTIMĂ ORĂ - militari15199877891-1551428289.jpg

Articole recomandate

Războiul dintre ministrul Apărării, Gabriel Leș, și președintele Klaus Iohannis pe tema numirii șefului Statului Major ajunge la Curtea Constituțională. Potrivit România TV, judecătorii de la Curtea de Apel București au cerut CCR să analizeze dacă articolul din legea care permite președintelui să prelungească mandatul șefului Statului Major este constituțional sau nu. 


Pe 28 decembrie 2018, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul prin care îi prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea SMAp. Tot atunci, Iohannis preciza că nu a fost aprobată propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leș, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la șefia Statului Major al Apărării.

Ulterior, Ministerul Apărării a depus o plângere prealabilă la Administrația Prezidențială, prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018.

Pentru că nu s-au înțeles, MApN a contestat, la Curtea de Apel București, decretul prin care a fost prelungit mandatul de șef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministerul a cerut suspendarea și anularea decretului.

În luna ianuarie, magistrații Curții de Apel București au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de șef al Statului Major al Apărării, până la pronunțarea instanței de fond. Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Astfel, funcția este asigurată în prezent de un locțiitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3381 secunde