BĂRBAT DAT DISPĂRUT, DUPĂ CE S-A RĂSTURNAT CU BARCA, PE DUNĂRE!

394
BĂRBAT DAT DISPĂRUT, DUPĂ CE S-A RĂSTURNAT CU BARCA, PE DUNĂRE! - 646x4041-1526200461.jpg

Articole recomandate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta a reluat, duminică dimineața, căutarea unui bătrân dat dispărut, după ce barca în care se afla s-a răsturnat, sâmbătă seara, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Tulcea, Amalia Ignatencu, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Tulcea, angajat ca îngrijitor al unei case de vacanță din satul Băltenii de Jos, conducea sâmbătă seara o ambarcațiune de agrement spre locul de muncă, în barcă alându-se încă două persoane, un bărbat și o femeie, ambii de 36 de ani, din municipiul Tulcea.

"Primele cercetări au arătat că bărbatul în vârstă de 63 de ani, la kilometrul 91 al Dunării, pe brațul Sfântu Gheorghe, a efectuat un viraj periculos în urma căruia ambarcațiunea s-a răsturnat. Cei doi pasageri au reușit să se salveze, dar conducătorul ambarcațiunii a fost dat dispărut", a precizat reprezentanta IPJ Tulcea.

Lucrătorii ISU Delta au început misiunea de căutare a bătrânului sâmbătă seara. Pe timpul nopții, misiunea a fost întreruptă și a fost reluată duminică dimineața, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Florentin Daciu.

Misiunea de căutare se execută cu o ambarcațiune care are la bord doi subofițeri ce sondează Dunărea cu funii cu carmace și căngi.

"Scafandrii nu pot interveni acum pe Dunăre, din cauza vitezei de deplasare a apei și a pericolului de a fi loviți de resturi de copaci", a precizat Daciu.

Acesta este cel de-al treilea eveniment înregistrat pe Dunăre pe raza județului Tulcea în mai puțin de o lună. În celelalte două cazuri, ambele petrecute pe brațul Sulina al Dunării, în apropiere de localitatea Crișan, au fost implicate în total 18 persoane, una dintre ele, o tânără din satul Letea, în vârstă de 36 de ani, fiind dată dispărută, după evenimentul de la sfârșitul lunii aprilie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2624 secunde