Bărbat arestat la aeroportul din Goteborg sub bănuiala că transporta o substanță explozivă

108
Bărbat arestat la aeroportul din Goteborg sub bănuiala că transporta o substanță explozivă - img56561cfb99c4c-1507287714.jpg
Un bărbat cu vârsta între 20 și 30 de ani a fost arestat joi la aeroportul Landvetter din orașul Goteborg, situat în vestul Suediei, după ce în bagajul său a fost descoperit un obiect suspect, relatează vineri agenția de presă Reuters și site-ul thelocal.se.


Bărbatul a fost oprit în momentul în care încerca să se îmbarce pentru un zbor către un alt stat din Uniunea Europeană. Un control de securitate de rutină care a urmat a relevat semnele unui material exploziv în bagajul său, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției suedeze, Peter Adlersson.

Cotidianul local Goteborgs-Posten a informat că bărbatul în cauză ar fi cetățean german și că în bagajul său a fost detectată substanța explozivă triperoxid de triacetonă (TATP), folosită în atentatele de la Paris, din noiembrie 2015, și în atacul comis în luna mai la Manchester și soldat cu moartea a 22 de persoane.

Poliția suedeză a montat cordoane de securitate în unele zone ale sălii de plecări a aeroportului Landvetter la scurt timp după detectarea substanței explozive.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2642 secunde