Banii din cont pot dispărea ca prin magie! Ce-i de făcut pentru a nu pica în plasa infractorilor

895
Banii din cont pot dispărea ca prin magie! Ce-i de făcut pentru a nu pica în plasa infractorilor - baniidincont-1494163331.jpg
Infractorii caută mereu idei pentru a câștiga ilicit bani. O nouă metodă vizează deturnarea transferurile bancare efectuate de către societăți comerciale, în relațiile de afaceri. 


Schemă infracțională a acestor fapte presupune compromiterea și accesarea neautorizată a conturilor de e-mail ale societăților comerciale, monitorizarea corespondenței purtate de angajații respectivei firme și simularea corespondenței reale, prin intermediul unei adrese de e-mail asemănătoare cu cea a societății partenere. 


Finalitatea poate fi deturnarea transferului de bani către un cont bancar diferit față de cel al beneficiarului, cont controlat de către alți membri ai grupării infracționale. 


Polițiștii vă recomandă să schimbați la un interval de timp regulat parolele de acces în conturile de e-mail folosite în activitatea comercială și să folosiți autentificarea în doi pași. 


"Limitați utilizarea calculatoarelor destinate efectuării de tranzacții financiare de la utilizarea lor în alte scopuri (accesare e-mail personal, rețele de socializare). Astfel, evitați și riscurile de infectarea cu programe informatice de tip malware. Stabiliți proceduri clare de lucru și informați angajații cu privire la eventualele riscuri", sunt câteva dintre sfaturile Poliției Române. 


De asemenea, oamenii legii vă mai sfătuiesc să confirmați telefonic pentru operațiunile atipice sau atunci când se solicită efectuarea transferului într-un cont bancar diferit față de cel obișnuit!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4282 secunde