Bani pentru debirocratizarea și digitalizarea serviciilor oferite angajatorilor și șomerilor

154
Bani pentru debirocratizarea și digitalizarea serviciilor oferite angajatorilor și șomerilor - bani-1582897708.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a depus la Direcția Generală Programe Capital Uman două proiecte, în valoare totală de 62.860.087 euro, care au ca scop modernizarea și adaptarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) la nevoile și dinamica pieței forței de muncă. Unul dintre cele două proiecte se adresează angajatorilor, "Relația SPO cu angajatorii – eSPOR", iar celălalt persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, "Managementul de caz".

"Chiar dacă românii adoptă rapid noile tehnologii, interacțiunea cu instituțiile statului este în continuare definită, de cele mai multe ori, prin nevoia prezentării dosarului cu șină. ANOFM a demarat un amplu proces de debirocratizare și digitalizare, proces din care fac parte și cele mai noi proiecte depuse," a declarat Victor Picu, președinte ANOFM.

Relația SPO cu angajatorii – eSPOR urmărește adaptarea serviciilor dedicate angajatorilor prin introducerea unor servicii online / instrumente și elaborarea unui set de proceduri simplificate, menite să reducă birocrația în implementarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă.

Rezultatul principal al proiectului este o platformă unică în care vor fi integrate toate serviciile dedicate angajatorilor și care să faciliteze interacțiunea cu AJOFM în accesarea acestora, inclusiv în depunerea documentelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Februarie 2020
Stire din Social : Rata șomajului a ajuns la 2,98 %
Pagina a fost generata in 0.2726 secunde