Băncile din America, încurajate să deschidă conturi dealerilor de marijuana

49
Băncile din America, încurajate să deschidă conturi dealerilor de marijuana - marijuana-1392561556.jpg

Articole de la același autor

Administrația Obama a emis recomandări oficiale prin care încurajează băncile să facă afaceri cu dealerii autorizați de marijuana, precum cei din Colorado, transmite gândul.info, citând Reuters.


Oficialii americani au justificat aceste noi recomandări prin faptul că vânzătorii licențiați de marijuana din Colorado, precum și dispensarele de cannabis folosit în scopuri medicale în alte state sunt obligați în prezent să opereze doar pe bază de cash, ei neavând acces la servicii financiare sau de credit. Recomandările au fost emise de departamentul de Justiție și de Trezorerie, către procurorii federali și către instituțiile financiare din SUA, relatează Reuters.


Totuși, precizează gândul.info, aceste noi reguli nu asigură băncile de imunitate în fața legii. Ele asigură doar că acuzațiile de spălare de bani sau alte infracțiuni nu sunt plauzibile, dacă băncile respectă anumite reguli, precum evitarea firmelor care vând marijuana minorilor sau iau parte la trafic ilegal de droguri. Băncile au obligația, totuși, să facă propriile investigații cu privire la activitățile clienților lor, dacă vor să evite încălcarea legii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Marijuana strică prietenii
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Dealer de etnobotanice, la doar 18 ani!
Pagina a fost generata in 0.9146 secunde