AVRAHAM MORGENSTERN, judecat în LIPSĂ pentru evaziune. DNA a făcut plângere penală după ce omul de afaceri a dispărut

356
AVRAHAM MORGENSTERN, judecat în LIPSĂ pentru evaziune. DNA a făcut plângere penală după ce omul de afaceri a dispărut - morgensternx2465x390-1502433085.jpg

Articole recomandate

Curtea de Apel București a luat în discuție, miercuri, ultimul termen în procesul de evaziune fiscală al lui Avraham Morgenstern, condamnat pe fond la 12 ani de închisoare, în lipsa omului de afaceri, care a dispărut cu toate că se afla sub control judiciar. 


Un apropiat al lui Radu Mazăre, Avraham Morgenstern a fost arestat preventiv în lipsă și este căutat din 31 mai, după ce nu s-a mai prezentat la proces.

La ultimul termen în apel, avocata omului de afaceri a solicitat trimiterea cauzei spre rejudecare, pe motiv că decizia pe fond nu a fost motivată de judecător.

"Am lecturat decizia cu mare atenție. V-aș spune cu tristețe că nu am înțeles-o. Este una dintre puținele hotărâri judecătorești care nu face trimitere la probe. Treisprezece martori au confirmat nevinovăția domnului Morgenstern. Atâta vreme cât judecătorul nu a analizat declarațiile martorilor, ne-motivarea hotărârii echivalează cu ne-pronunțarea asupra cauzei", a declarat avocata omului de afaceri.


Avraham Morgenstern, administrator al firmei Shapir Structures SRL, a fost condamnat de Tribunalul București, pe data de 10 ianuarie, la 12 ani de închisoare și plata a 53 milioane lei către statul român, reprezentând prejudiciul într-un dosar de evaziune fiscală, scrie evz.ro


DNA a făcut plângere penală după ce omul de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de evaziune fiscală, a dispărut din România


DNA a făcut plângere penală către Parchetul General și a transmis sesizări către Ministerul de Interne și către IGPR, după ce omul de afaceri Avraham Morgenstern ar fi dispărut din România. informează vineri Digi 24.


Omul de afaceri israelian este judecat de Curtea de Apel București pentru evaziune fiscală, care ar urma să emită, vineri, o sentință definitivă.

Decizia anterioară a Tribunalului București a fost de 12 ani de închisoare pentru Morgenstern.

Omul de afaceri nu s-a prezentat la ultimele patru termene ale procesului și ar fi trebuit să fie supravegheat, în această perioadă, de polițiști de la o secție din București, susțin procurorii.


Avraham Morgenstern a fost reținut, în 18 noiembrie 2014, de procurorii DNA, pentru evaziune fiscală, într-un dosar disjuns din dosarul de corupție al primarului Constanței, Radu Mazăre, privind construirea de locuințe sociale.

În rechizitoriul din februarie 2015, procurorii DNA arătau că, în perioada 2009 - 2014, Morgenstern, în calitate de administrator al Shapir Structures, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte, încheiate cu Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța și Confort Urban Constanța, și nici facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte.

Magistrații au decis, în mai 2015, ca omul de afaceri să fie plasat în arest la domiciliu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3078 secunde