Au spart mai multe seifuri, dar au fost prinși. Spărgătorii bruiau sistemele de alarmă

182
Au spart mai multe seifuri, dar au fost prinși. Spărgătorii bruiau sistemele de alarmă - mascatiperchezitie346ogvjdil-1486716537.jpg

Articole recomandate

Patru indivizi din Galați și unul din Focșani sunt cercetați pentru furturi și tentativă la furturi săvârșite în cadrul unui grup infracțional, asociere de răufăcători, tăinuire de obiecte furate săvârșite în cadrul unui grup infracțional, spălare de fonduri săvârșite în cadrul unui grup infracțional.


Cei cinci, doi bărbați și trei femei sunt bănuiți că spărgeau seifuri din supermaket-uri, în special din Franța și Germania, dar acționau în toate țările Uniunii Europene. 


"Persoanele vizate, 2 bărbați și 3 femei, cu vârstele cuprinse între 18 și 33 de ani, sunt bănuite că, în perioada decembrie 2015 – iunie 2016, folosind dispozitive de bruiaj, ar fi anihilat sistemele de alarmare ale unor supermarketuri, iar din interior, prin forțarea seifurilor, ar fi sustras banii proveniți din încasări. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 200.000 de euro. 


La data de 9 februarie a.c., polițiștii Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați și ai Inspectoratului de Poliție Județeani Vrancea, au efectuat 9 percheziții în județele Galați și Vrancea, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea a 15 infracțiuni de furt din supermaketuri. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unei cereri de comisie rogatorie internațională formulată de către autoritățile franceze, la activități participând reprezentanți ai Jandarmeriei Naționale Franceze", se arată într-un comunicat de presă, remis I.P.J. Galați. 


Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, pentru audieri.


Potrivit oamenilor legii, cei în cauză sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furturi și tentativă la furturi săvârșite în cadrul unui grup infracțional, asociere de răufăcători, tăinuire de obiecte furate săvârșite în cadrul unui grup infracțional, spălare de fonduri săvârșite în cadrul unui grup infracțional, fapte prevăzute și pedepsite de codul penal francez.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4021 secunde