Au rămas pietoni după ce au circulat cu viteză pe autostradă

214
Au rămas pietoni după ce au circulat cu viteză pe autostradă - auramas-1527609414.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 133 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Doi șoferi au fost depistați conducând cu viteza de 225 km/h, unul avea permisul suspendat, iar celălalt a prezentat un permis fals întrucât nu avea permis de conducere.


În perioada 21 - 28 mai, rutieriștii au depistat, pe autostrada A3 Turda-Borș, în zona kilometrului 46, un bărbat, de 41 de ani, din Cluj, de naționalitate saudită, care conducea cu viteza de 225 km/h. 


În urma verificărilor efectuate, inclusiv prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române care a luat legătura cu Interpol Riyadh, Arabia Saudită, au rezultat indicii temeinice că bărbatul nu deținea permis de conducere, iar cel pe care l-a prezentat la control era fals. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.


Toți șoferii depistați circulând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile. 




Poliția Română reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!


Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 și 2.900 de lei). Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4189 secunde