Au fost desemnați cei trei candidați la funcția de procuror european

180
Au fost desemnați cei trei candidați la funcția de procuror european - danielhorodniceanu-1564002767.jpg
Daniel Horodniceanu, Cătălin-Laurențiu Borcoman și Claudiu Dumitrescu sunt cei trei candidați desemnați de Ministerul Justiției pentru funcția de procuror european.


Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de MJ, ultima etapă pentru desemnarea celor trei candidați la funcția de procuror european s-a încheiat marți, după susținerea interviului de către ultimul candidat înscris în concurs.


"În urma susținerii interviului, comisia a deliberat și a selectat trei candidați, care vor fi incluși, în ordine alfabetică, în lista pe care Ministerul Justiției o va înainta Comisiei de selecție prevăzută la art. 14 alin. 3 din Regulamentul (UE) 2017/ 1939, în vederea numirii de către Consiliul Uniunii Europene. Cei trei candidați selectați sunt: Cătălin-Laurențiu Borcoman, Constantin-Claudiu Dumitrescu și Daniel-Constantin Horodniceanu", precizează Ministerul Justiției.


Sursa citată menționează că dintre cei opt candidați înscriși inițial cinci au susținut interviul, doi s-au retras, iar unul a fost respins de comisia de selecție întrucât nu îndeplinea condițiile stabilite la articolul 1 alineat 3 din OUG 8/2019. Patru dintre candidații rămași în concurs au susținut interviul în data de 9 iulie, iar cel de-al cincilea în data de 23 iulie.


MJ subliniază că selecția a fost organizată cu respectarea tuturor procedurilor legale. "Evaluarea candidaților a fost făcută pe baza aspectelor relevante rezultate din susținerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experiența practică relevantă, precum și a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa anterioară", se mai arată în comunicat.


Cătălin-Laurențiu Borcoman a fost șef al DIICOT Brașov.


Constantin-Claudiu Dumitrescu este șeful Serviciului de combatere a infracțiunilor de corupție împotriva intereselor financiare ale UE din cadrul DNA. În perioada 2011 - 2013, a fost detașat în funcția de șef al Departamentului de Luptă Antifraudă.


Daniel Horodniceanu a condus DIICOT în perioada 2015 - 2018. El a candidat și pentru un al doilea mandat ca șef al DIICOT, dar și pentru postul de procuror general, însă a fost respins de Tudorel Toader.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8373 secunde