Au alte priorități! Americanii taie finanțarea pentru baza de la Kogălniceanu

2995
Au alte priorități! Americanii taie finanțarea pentru baza de la Kogălniceanu - americani-1568031764.jpg

Articole recomandate

Baza Mihail Kogălniceanu va pierde o finanțare de milioane de euro, după ce americanii au decis să aloce resurse importante pentru construirea zidului la granița cu Mexicul.

Astfel, președintele Donald Trump redirecționează 3,6 miliarde de dolari de la Pentagon, scrie Business Insider, consultat de Adevărul. Acești bani erau destinați pentru mai multe proiecte, inclusiv unele care au scopul de a descuraja amenințări venite din partea celor mai puternici adversari ai SUA - China și Rusia.

Milioane de dolari destinate pentru proiecte europene, precum baze militare din România, Bulgaria, operațiuni speciale în Estonia, și baze de întreținere pentru avioanele F-22 în Germania, se numără printre numeroasele proiecte care sunt restrânse pentru a construi zidul, în detrimentul pregătirii apărării aliaților NATO împotriva Rusiei.

Printre proiectele de descurajare la adresa Rusiei și Chinei care au fost afectate de mișcarea pentru finanțarea zidului lui Trump se numără și Baza Mihail Kogălniceanu, care va pierde finanțare pentru platformele de încărcare și descărcare a muniției și explozibililor.

Mihail Kogălniceanu este una dintre locațiile adiacente Mării Negre unde forțele americane se antrenează pentru a contracara amenințările rusești. Este și un centru de tranzit pentru trupele și armele SUA - sistemul de apărare THAAD staționat în România a tranzitat baza Mihail Kogălniceanu.

Guvernul american ia 21.651.000 de dolari din platformele de încărcare/descărcare a muniției și explozibililor, care permit transportul cargo în bază pentru încărcarea sau descărcarea armelor - un element esențial pentru un răspuns rapid în cazul unei amenințări venite din partea Rusiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0452 secunde