Atenție, șoferi! Nu faceți asta la volan, rămâneți fără permis! Se întâmplă din octombrie

de Cuget Liber Sâmbătă, 31 August 2019 1645
Codul Rutier a fost înăsprit în ședința de Guvern de pe 12 august, astfel că din 12 octombrie, adică la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, șoferii care încalcă legea vor primi amenzi usturătoare.

O prevedere foarte importantă este aceea că șoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau aparatele cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto sau video în timp ce se află la volan. Sancțiunea este între 580 și 725 de lei și 4 puncte de penalizare, însă șoferii vinovați ar putea rămâne și fără permis.

De menționat este că această prevedere se aplică tuturor conducătorilor auto, indiferent dacă vehiculul în care se află necesită sau nu permis de conducere. Cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, cum ar bicicletele sau trotinetele, vor risca amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei dacă sunt prinși cu telefonul în mână.

Aceste prevederi se aplică doar dacă conducătorul se află în mișcare, în textul legii precizându-se că amenzile se aplică doar în cazul vehiculelor “aflate în mișcare”, scrie capital.ro


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei