Atenție la semnalele luminoase și la cele ale polițiștilor!

201
Atenție la semnalele luminoase și la cele ale polițiștilor! - regulirutiera-1589908633.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere atrag atenția constănțenilor asupra regulilor pe care trebuie să le respecte când întâlnesc în trafic autospeciale cu dispozitivele de iluminare în funcțiune.

"Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitivele de iluminare montate pe autovehicule și au următoarele semnificații: lumina roșie obligă participanții la trafic să oprească în direcția de mers cât mai aproape de marginea drumului, lumina albastră obligă participanții la trafic să acorde prioritate de trecere.

Polițistul rutier aflat într-o autospecială poate utiliza și dispozitive luminoase cu mesaje variabile pentru a transmite o dispoziție sau o indicație participanților la trafic. Aceste semnale pot fi adresate concomitent cu transmiterea unui apel prin amplificatorul de voce", au transmis polițiștii.

De asemenea, participanții la trafic trebuie să fie atenți la faptul că omul legii aflat într-un vehicul poate executa semnale cu brațul, cu sau fără baston reflectorizant, scos pe partea laterală dreaptă a vehiculului.

"Acest semnal semnifică oprire pentru conducătorii vehiculelor care circulă în spatele autovehiculului Poliției. Același semnal efectuat pe partea stângă a autovehiculului semnifică oprire pentru șoferii vehiculelor care circulă pe banda din partea stânga, în același sens de mers ori în sens opus celui al autovehiculului Poliției", au mai atras atenția polițiștii rutieri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3037 secunde