Atenție la mașinile înmatriculate în Bulgaria!

1373
Atenție la mașinile înmatriculate în Bulgaria! - f7697237a93c18be3fafb2cd432c6455.jpg
În topul accidentelor produse în România de autovehiculele înmatriculate în străinătate, primul loc îl ocupă mașinile cu numere bulgărești. Astfel se face că, numai în timpul anului trecut, din 10.000 de autoturisme înmatriculate în străinătate și implicate în accidente rutiere, aproximativ 3.200 proveneau din Bulgaria, comparativ cu anul 2005, atunci când, dintr-un total de 4.000 de accidente în care erau incluse mașini străine, numai 156 aveau numere bulgărești.
Potrivit declarației directorului general Avus International - Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, Ionel Dima, în urmă cu șase ani, Bulgaria ocupa locul 9 în topul accidentelor produse de mașini străine în România, în timp ce locul fruntaș era ocupat de Italia. În 2010, situația s-a schimbat, astfel încât Bulgaria se află pe primul loc, cu peste 3.100 de daune.
Conform unei alte declarații aparținându-i de această dată șefului Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța, Tudorel Dogaru, Direcția Rutieră a creat la nivelul țării o bază de date, care evidențiază faptul că cele mai multe autoturisme cu număr de înmatriculare în Bulgaria se află în locali-tatea Ostrov (peste 90%). Acesta a mai precizat că, din cele 10.000 de autoturisme constănțene înmatriculate în Bulgaria, doar 4.000 sunt luate în evidența Direcției Rutiere, și asta pentru că numărul agenților de poliție este foarte mic.
Deși motivele care îi determină pe cei mai mulți dintre români să își înregistreze mașinile la bulgari sunt nenumărate, e bine să țineți cont de următoarele lucruri: în primul rând, la neplata impozitului, dacă înmatricularea în Bulgaria se face "pe persoană fizică", atunci în peste 90% din cazuri impozitul nu va fi niciodată plătit și asta pentru că proprietarul din acte va oferi o procură și nu-l va interesa să atenționeze cu privire la această cheltuială. Legislația bulgărească radiază autovehiculul din oficiu dacă plata impozitului nu a fost efectuată - astfel că riscați să conduceți un autovehicul neînmatriculat fără ca nici măcar să știți, riscând un dosar penal.
Un alt motiv îl reprezintă neplata sau plata incompletă a asigurării. Pentru a menține prețurile cât mai scăzute, mulți astfel de intermediari recurg la această practică. Vă vor înmâna polița RCA printre actele mașinii mizând pe neatenția dumneavoastră și ulterior veți constata (de obicei la un control al Poliției) că circulați fără asigurare RCA și Carte Verde valabilă întrucât a fost încheiată pe trei sau șase luni.
Prețurile variabile reprezintă o altă cauză a înmatriculării mașinilor în Bulgaria. Și aici e bine de știut că, deși veți stabili un preț foarte scăzut pentru serviciile de înmatriculare în Bulgaria, ulterior acesta va crește sub diferite pretexte, cele mai frecvente fiind că s-au mărit costurile Asigurării RCA sau a Ecotaxei, informații pe care nu le veți putea verifica. Veți fi constrânși prin aceste practici chiar spre finalul înmatriculării după ce actele vor fi gata. De asemenea, se practică și intimidarea prin a solicita bulgarului să vă ceară alt comision decât cel stabilit de la bun început.
Corina BAGIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7368 secunde