ATENȚIE! Grevă la Ryanair. Zeci de curse sunt anulate, azi

150
ATENȚIE! Grevă la Ryanair. Zeci de curse sunt anulate, azi - greva68575000-1538117013.jpg

Articole recomandate

Ryanair a anunțat anularea unor zboruri suplimentare vineri, din și spre Germania, pe lângă celelalte curse din Italia, Portugalia, Spania, Belgia și Olanda, din cauza grevei piloților, transmit Reuters și DPA.


Decizia sindicatului piloților germani Vereinigung Cockpit (VC) de a participa la mișcarea de protest va duce la anularea a încă 35-45 de zboruri, din și spre Germania, a anunțat joi șeful de marketing al Ryanair, Kenny Jacobs.


Săptămâna aceasta, operatorul aerian irlandez avertizase că vineri va anula 150 din cele 2.400 de curse aeriene din Europa. Vor fi afectați 30.000 de pasageri, care vor fi anunțați prin SMS și email.


Joi, sindicatul german Verdi a cerut însoțitorilor de bord de la Ryanair să participe la grevă, alăturându-se astfel colegilor din alte state europene. "După runde de negocieri, nu am primit o ofertă satisfăcătoare", se arată în comunicatul sindicatului.


Sindicatele care reprezintă piloții și însoțitorii de bord din Germania au confirmat astfel că se alătură mișcărilor de protest anunțate de angajații Ryanair din Italia, Portugalia, Spania, Belgia și Olanda, numărul zborurilor anulate putând ajunge la aproape 250, conform Reuters.


Piloții și însoțitorii de bord au declanșat greva deoarece Ryanair i-a angajat în conformitate cu legislația irlandeză. Ei susțin că au o situație nesigură din cauza acestui tip de contract, care le blochează accesul la beneficiile de stat din țara lor de origine.


Angajații spun că sunt obligați să-și primească salariile în conturi bancare irlandeze, ceea ce le afectează posibilitatea de a lua credite în țara lor de origine.


Germania, Italia și Spania sunt cele mai importante piețe europene ale Ryanair.


În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu cea mai severă mișcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectați aproximativ 55.000 de pasageri și aproape 400 de zboruri anulate.


Greva, care a avut loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanșată de piloții Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia și Belgia, care au cerut îmbunătățirea condițiilor de muncă și majorarea salariilor.


Germania a fost țara cea mai lovită de greva piloților Ryanair, fiind afectați 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.


Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătățirea plății concediilor de boală și contracte de muncă pe baza țării de origine și a legislației irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.


Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2881 secunde