Atentat la Strasbourg. Dezvăluirea făcută de europarlamentarul Norica Nicolai

120
Atentat la Strasbourg. Dezvăluirea făcută de europarlamentarul Norica Nicolai - cherifcstrasbourg-1544603634.jpg

Articole recomandate

Atentatul de la Strasbourg ar fi avut loc în condițiile unor măsuri stricte de securitate, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai. Ea a spus, într-o intervenție telefonică la emisiunea "Imparțial" de la Digi24, că forțele de ordine au făcut un control exigent pentru a preveni eventualele atacuri.

"Azi (marți, n.red.) după-amiază am fost până la libraria Kleber, aflată în apropierea zonei în care s-a intamplat incidentul. Mi s-a părut suprinzător pentru prima oară, când măsurile de securitate au fost foarte stricte, ne-au controlat în bagaje și corporal în momentul în care am intrat în zona centrală a Strasbourgului și ne-au controlat chiar la intrarea în librărie. Ne-au controlat pe stradă, nu ne permiteau accesul în zona centrală fără acest control, erau foarte exigenți. Părerea mea este că fie că au avut ceva informații despre această posibilitate, fie au făcut un cotrol preventiv pentru a preveni eventualele atacuri", a spus Norica Nicolai, la Digi24.


Un bărbat în vârstă de 29 de ani, cunoscut de poliție în legătură cu activitate infracțională fără caracter terorist (fișă S, infracțiuni de drept comun), a deschis focul în jurul orelor 20.00 (19.00 GMT) în centrul istoric al orașului, unde se organizează tradițional Târgul de Crăciun care atrage milioane de turiști veniți din întreaga lume.

Trei oameni au murit și cel puțin 12 au fost răniți.

Rănit de o patrulă de soldați din cadrul Operațiunii Santinela, autorul atacului armat a reușit să fugă și era în continuare căutat.

Presa franceză a reltat că marți dimineață ar fi avut loc o percheziție la domiciliul lui, fiind suspectat într-un caz de jaf la care ar fi participat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8839 secunde