Atac informatic simulat de Poliția Română, în plină pandemie de coronavirus

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 21 Mai 2020 126
Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice au derulat un exercițiu de testare a capacității de reacție în cazul unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Marți, la sediul Poliției Române, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și al Ministerului Justiției, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au desfășurat un exercițiu privind testarea capacitații de reacție a specialiștilor din domeniul criminalității informatice ai Poliției Române. Exercițiul a constat în simularea unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de coronavirus, fiind compromisă o parte din rețeaua informatică, fapt ce a dus la afectarea gravă a capacității de reacție și a activității desfășurate de respectiva instituție.

Pe timpul exercițiului, specialiștii Poliției Române au urmărit identificarea modurilor de operare folosite de atacatori, au utilizat diverse metode de investigare a incidentului și metode tehnice de colectare a datelor informatice, necesare deschiderii unei investigații penale. De asemenea, au identificat responsabili care pot sprijini desfășurarea investigațiilor și au utilizat metodele și canalele de cooperare internațională între structurile de aplicare a legii, în vederea obținerii de date și informații relevante anchetei.Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei