Arse cu țigara, tăiate pe față sau ținute în canal! Povestea copilelor obligate să cerșească

1485
Arse cu țigara, tăiate pe față sau ținute în canal! Povestea copilelor obligate să cerșească - 7flashinterviucersetoriainflores-1567160573.jpg

Articole recomandate

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei femei, în vârstă de 53 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.


În fapt s-a reținut că, în perioada 2009-2019, inculpata R.L., în baza aceleiași rezoluții infracționale, a recrutat și adăpostit la domiciliul său două minore, nepoatele sale, în vârstă de 17 și 12 ani, în scopul exploatării acestora, a scris realitateadecluj.net.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că inculpata R.L., profitând de imposibilitatea victimelor de a-și exprima voința, prin constrângere și abuz de autoritate, a obligat minorele să practice cerșetoria, în beneficul său și al familiei sale, în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj-Napoca, situat în apropierea locuinței sale.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la D.G.A.S.P.C. Cluj, s-a stabilit faptul că minorele s-au aflat în atenția acestei instituții încă din anul 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi și de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerșit de către organele de poliție sau cele ale jandarmeriei.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că minorele erau agresate fizic, arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau din cerșit sume cuprinse între 400 și 800 de lei zilnic, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2963 secunde