Arderea vegetației uscate, interzisă astăzi!

146
Arderea vegetației uscate, interzisă astăzi! - ardereavegetatieiuscate-1400090200.jpg

Articole de la același autor

Meteorologii informează că până astăzi, la orele 16, vântul va avea intensificări în zona costieră și în vestul Mării Negre, cu viteze medii de 10-16 m/s la coastă și 12-18 m/s în larg. Ca urmare, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea reamintesc cetățenilor că este interzisă arderea resturilor vegetale și a vegetației uscate în astfel de condiții meteo. 


De asemenea, având în vedere numărul mare de arderi necontrolate înregistrate, concluzia este că marea majoritate a populației nu ia în considerare prevederile legale referitoare la măsurile de prevenire specifice pe timpul utilizării focului deschis la distrugerea de vegetație uscată și a resturilor vegetale. 


Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei. 


De asemenea, inacțiunea persoanelor aflate în apropierea incendiilor produse la păduri și care nu intervin imediat pentru limitarea și stingerea acestora se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8607 secunde