Aparate radar, doar pe autospeciale omologate. "Vor să meargă cu viteză și să nu fie deranjați!"

2924
3
Aparate radar, doar pe autospeciale omologate.

Articole de la același autor

Codul Rutier ar putea suferi modificări importante în următoarea perioadă. Comisia juridică a Senatului a admis propunerea legislativă care prevede ca radarele să fie montate exclusiv pe autospecialele cu însemne distinctive ale Poliției Rutiere. Oamenii legii susțin că un astfel de demers nu era necesar și că va spori și mai mult numărul accidentelor rutiere grave. 


Proiectul inițiat de 16 parlamentari PNL, printre care se numără senatorul Alina Gorghiu și deputatul Raluca Turcan, propune modificarea și completarea articolului 109 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. 


"Prin atitudinea și comportamentul lucrătorilor Poliției Rutiere, nu se acordă niciun fel de atenție prevenției apariției evenimentelor rutiere nedorite. Aceste modificări au scopul principal de a readuce OUG 195/2002 la scopul său inițial - prevenția accidentelor și dobândirea unui comportament responsabil al conducătorului auto. În forma sa actuală și așa cum este ea interpretată și aplicată, OUG 195/2002 este o ordonanță orientată doar către aplicarea de sancțiuni și atât. Or, aplicarea de sancțiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto", se arată în expunea de motive a actului normativ. 


Proiectul mai prevede ca dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei să fie utilizate la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției Rutiere. 


"Astfel de metode se folosesc în toată lumea!" 


De cealaltă parte, polițiștii susțin că scopul inițiativei legislative nu este prevenirea accidentelor rutiere și nici creșterea siguranței pe șosele. Scopul parlamentarilor este acela de a face tot ceea ce este posibil pentru a evita legea, iar când nu pot reuși asta, o schimbă, susțin unii polițiști. 


"Avem un parlament cu penali, care nu știu ce să mai modifice pentru a nu fi prinși. Asta este problema lor. Orice organ de control folosește diverse metode pentru a preveni accidentele. Astfel de metode se folosesc în toată lumea, nu doar în România. Ei sunt prea disperați că vor să meargă cu viteză și să nu-i deranjeze nimeni. În prezent, de teama radarului, șoferii nu calcă accelerația și circulă preventiv, majoritatea. Gândiți-vă ce se va întâmpla când vor ști unde e radarul, cum credeți că vor circula atunci?", ne-a declarat Daniel Avasilcăi, președintele Sindicatului Europol Constanța. 


În majoritatea țărilor europene, detectoarele de radar sunt interzise. În țări precum Austria, Belgia sau Cehia, dacă aveți un detector de radar în autoturism riscați amenzi cu un cuantum situate între 85 de euro și 4.000 de euro, cu riscul de a vă trezi cu autoturismul reținut. În Cipru, deținerea de detectoare de radar reprezintă infracțiune și se pedepsește cu amendă de minim 850 de euro sau închisoare. 


Comentează știrea

Orban
21 februarie 2018
La muncă nu la întins mâna

În viziunea milițienilor și a procurorilor suntem o țară de penali , marș de aici și treceți la muncă , puneți legile in aplicare și nu le m-ai comentați sunt alții care fac legi

okila
21 februarie 2018
radare

cum vreti sa le luati spaga militienilor,ce salariu ?salariul poate fi cat o fi dar spaguta face vila, toti sergentii majori au vile ,politia politiei ce face ?

Gigi
21 februarie 2018
Bai , s-au trezit liberalii ?

PNL-ul are cam 90 % penali . PSD-ul 99 % . ALDE 100 % . PMP 100% . Astia , reprezinta , de fapt , fostul FSN si fostul USL 100 % . Sacalii astia ne fac noua legi si ne streseaza clipa de clipa cu duhoarea pe care o emana cu o nesimtire colosala . Politistii , care si ei sunt tot romani , au dreptate ca incidenta accidentelor va creste alarmant , daca aceste reguli vor fi adoptate in asemenea conditii : cu drumuri proaste si cu soferi de la aceste partide - adevarate grupari mafiote - hahalere si putreziciuni de cea mai joasa speta , iresponsabili , care fura repede si repede vor sa fuga de la locul nelegiurii ... Javre ! .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5665 secunde