Apărarea în regiunea Mării Negre, o prioritate pentru NATO

165

Articole de la același autor

Ministrul Apărării naționale, Gabriel Leș, a avut o întrevedere cu omologul din Republica Polonă, Mariusz Blaszczak, în marja Reuniunii interguvernamentale româno-polone ce a avut loc miercuri, 18 septembrie, la București. 


Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au concentrat pe stadiul relațiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, în cadrul Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene, precum și în cadrul Formatului București 9 (B9), informează Biroul de presă al MApN. 


Cei doi miniștri au reconfirmat susținerea reciprocă în efortul de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare, evidențiind importanța solidarității aliate și apreciind că apărarea pe flancului estic al NATO și în regiunea Mării Negre trebuie să rămână o prioritate pentru Alianță. În context, miniștrii Apărării au salutat participarea în comun la măsurile aliate de descurajare și apărare, cu accent pe contribuția reciprocă la implementarea prezenței aliate avansate în Polonia, respectiv prezența aliată adaptată în România. 


În privința cooperării regionale, cei doi oficiali au discutat pe marginea Formatului B9, din perspectiva consolidării colaborării în proiecte comune, apreciind utilitatea și dinamica acestei platforme de cooperare, care își dovedește importanța prin valorizarea de către statele participante a inițiativelor avansate în acest cadru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4195 secunde