Apărarea în Balcani. Cooperare militară la toate nivelurile

212
Apărarea în Balcani. Cooperare militară la toate nivelurile - aparare-1567538185.jpg

Articole de la același autor



Cea de-a 13-a ediție a Conferinței șefilor apărării din țările din Balcani pe probleme de cooperare militară se desfășoară, astăzi, în București, la Hotelul Marriott, informează Biroul de presă al MApN. 


La activitatea organizată de Statul Major al Apărării, participă cele nouă delegații ale inițiativei - Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia și Turcia și, în calitate de observatori, delegațiile Croației și Sloveniei. 


Invitații speciali ai evenimentului sunt Air Chief Marshal Stuart Peach, președintele Comitetului Militar al NATO, generalul-locotenent Omer Lavoie, locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, generalul-locotenent Carlos Humberto Loitey, consilierul militar al subsecretarului general al ONU pe probleme de operații de pace, precum și generalul de brigadă Fernando Paglialunga, reprezentantul UE. 


La finalul lucrărilor, în jurul orei 14.30, șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și președintele Comitetului Militar al NATO, Air Chief Marshal Stuart Peach, vor susține declarații de presă. 


XXX 
Obiectivele conferinței sunt: dezvoltarea cooperării militare regionale, întărirea securității și asigurarea unui climat de stabilitate în zona balcanică, identificarea și dezvoltarea unui mecanism regional de gestionare a crizelor, precum și creșterea interoperabilității forțelor armate din regiune în vederea participării, în comun, la diferite exerciții sau misiuni. 
Întâlnirile anuale ale șefilor apărării țărilor balcanice reprezintă o inițiativă regională care a luat naștere în anul 2007. Scopul principal al acestui forum este de a spori cooperarea militară la toate nivelurile și de a îmbunătăți capacitățile relevante ale statelor din regiune pentru a putea fi pregătite să răspundă adecvat la potențialele amenințări asimetrice și la crizele non-militare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 August 2019
Stire din Eveniment : Medici militari sub drapel
Pagina a fost generata in 0.3913 secunde