Anunț important pentru părinții din Constanța, de la Evidența Populației

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 06 Septembrie 2019 190
Există situații când înregistrarea nașterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de cazuri, sunt mai mulți pași de parcurs, dar procedura nu este imposibilă.


Potrivit Direcției Generale de Evidență a Populației Constanța, după împlinirea termenului de 30 de zile, prevăzut de lege, întocmirea actului de naștere se face la cererea scrisă a declarantului, cu aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale în a cărei rază s-a produs evenimentul, precum și cu avizul conform al DGEP Constanța.


Cererea privind înregistrarea nașterii după împlinirea termenului de 30 de zile se depune, fie la Serviciul Public de Evidența Populației, fie la primăria competentă să înregistreze nașterea, fie la primăria în raza căreia are domiciliul unul dintre părinți.

Pentru copiii cu vârste sub 14 ani, înregistrarea actului de naștere se face în baza cererii scrise a declarantului, cu aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale în a cărei rază s-a produs evenimentul, precum și cu avizul conform al DGEP Constanța, iar, dacă nu există certificat medical constatator al nașterii este necesară expertiza medico-legală cu privire la data nașterii, în format an, lună, zi, și sexul persoanei.


Dispozițiile respective se aplică și în cazul în care nașterea unui cetățean român s-a produs în străinătate și nu a fost declarată ori a fost înregistrată cu date nereale privind identitatea părinților, iar declararea nașterii sau înregistrarea nașterii se face în țară. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei