Anunț important de la Agenția Națională Antidrog

199
Anunț important de la Agenția Națională Antidrog - elevibacalaureat-1567946291.jpg

Articole recomandate

Specialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA), prin cele 47 de Centre de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din țară, vor desfășura și anul acesta în grădinițe, școli și licee activități de prevenire a consumului de droguri, informează un comunicat transmis duminică de instituție.


În perioada 7 - 20 septembrie, în cadrul campaniei naționale "10 pentru Siguranță!", inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, specialiștii ANA, împreună cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, derulează în unitățile de învățământ activități de informare, prevenire, educare, conștientizare și sensibilizare în legătură cu riscurile consumului de substanțe interzise, implicațiile privind traficul de persoane, siguranța personală și a bunurilor proprii, siguranța pe Internet, bullying/cyberbullying, prevenirea disparițiilor, prevenirea abuzurilor sexuale, prevenirea delincvenței juvenile.

De asemenea, și în anul școlar 2019 - 2020, Agenția Națională Antidrog le-a pregătit elevilor, cadrelor didactice și părinților, proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri, prin promovarea alternativelor de viață sănătoasă și dezvoltarea abilităților de refuz al consumului de droguri. Proiectele se adresează preșcolarilor și elevilor pe cicluri de școlarizare (primar, gimnazial și liceal) și conțin teme adaptate nivelului lor de înțelegere și asimilare, precizează ANA.

Astfel, în acest an școlar, ANA, în parteneriat cu structurile teritoriale ale Ministerului Educației Naționale, va dezvolta proiectele tradiționale "Mesajul meu Antidrog" - pentru elevii de gimnaziu și liceu, "Necenzurat" - pentru elevii de 12-14 ani, "Fred Goes Net" - pentru elevii de 14-19 ani și va realiza activități de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educației Naționale ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!".

Specialiștii ANA vor continua derularea celor două proiecte care au înregistrat un mare succes în rândul copiilor în anul școlar anterior, proiectul ,,ABC-ul emoțiilor" - pentru elevii din clasele I și a II-a și proiectul ,,Cum să creștem sănătoși" - pentru preșcolari și pentru elevii din clasa pregătitoare.

Prin intermediul proiectului de prevenire în familie a consumului de droguri ,,Eu și copilul meu", specialiștii ANA își propun să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), precum și pe cele dintre aceștia și școală. Astfel, părinții vor avea ocazia să participe la acest proiect și să dobândească deprinderile necesare în a comunica eficient cu propriii copii și a recunoaște semnele în cazul consumului de droguri de către aceștia.

Totodată, în activitățile pe care ANA le propune pe parcursul acestui an școlar sunt prevăzute module de formare de bază în domeniul adicțiilor, destinate personalului didactic din învățământul preuniversitar, în vederea creșterii capacității acestuia de a identifica și reduce factorii de risc, precum și de a crește influența factorilor de protecție în legătură cu consumul de droguri.

"În primă zi de cursuri, specialiștii Agenției se vor afla în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog, ce au ca scop informarea și conștientizarea efectelor și riscurilor pe care le produce consumul de droguri asupra organismului. Echipa Agenției Naționale Antidrog urează elevilor, cadrelor didactice și părinților succes în noul an școlar!", se mai arată în comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9484 secunde