Antrenamente cu militarii americani, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag

408

Articole de la același autor

Activitățile de instruire în comun a militarilor români din Forțele Terestre Române și americani dislocați în Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din Constanța continuă, în această perioadă, cu o serie de exerciții planificate împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag, din județul Tulcea.

Astfel, până pe 17 aprilie, se desfășoară zboruri de antrenament, pe linie logistică, între Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" și Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag. De asemenea, joi, 23 aprilie, va avea loc un exercițiu de antrenament prin care se va simula un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren, iar în perioada 27 aprilie - 1 mai, va avea loc un exercițiu de recuperare a unei aeronave.

Deplasările administrative ale militarilor americani pe itinerariul Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" - Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag sunt însoțite de echipaje de Poliție Militară ale Forțelor Terestre Române.

"Planificarea perioadelor de pregătire s-a făcut în condițiile respectării tuturor măsurilor impuse în vederea limitării răspândirii Covid-19. Astfel, militarii nu vor intra în contact cu populația din localitățile tranzitate, iar participarea militarilor din Forțele Terestre Române și a partenerilor străini din țările membre ale NATO dislocați în România la procesul de instrucție colectivă se va face prin abordarea unor metode inovative de pregătire exclusiv în perimetrul poligoanelor, procedurile fiind adaptate potrivit cerințelor operative, în contextul epidemiologic actual", precizează reprezentanții Brigăzii 9 Mecanizate "Mărășești".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.427 secunde