Animalele de serviciu care au aparținut instituțiilor publice vor beneficia de îngrijire pe viață

162
Animalele de serviciu care au aparținut instituțiilor publice vor beneficia de îngrijire pe viață - cainepolitist-1571134952.jpg

Articole recomandate

Animalele de serviciu care au aparținut instituțiilor și structurilor publice din România vor avea dreptul la hrană și îngrijire și după "scoaterea din funcțiune", conform unui proiect de lege adoptat de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Potrivit proiectului inițiat de senatorul PNL Florin Cîțu, împreună cu un grup de parlamentari PMP, PNL și USR, animalele de serviciu sau cele destinate serviciului, care aparțin instituțiilor și structurilor publice din România, au dreptul la hrană și îngrijire și după "scoaterea din funcțiune sau declasare".

Animalelor respective li se va asigura dreptul la îngrijire pe viață, prin asigurarea accesului la servicii medicale regulate, respectiv hrănire, adăpostire și posibilitatea de mișcare. De asemenea, vor avea asigurate spații de cazare la unitatea deținătoare pe toată viața sau adăpost în alte locații aparținând aceleiași instituții sau autorități publice, până la cedarea lor cu titlu gratuit.

Cedarea cu titlu gratuit a animalelor de serviciu se va efectua cu prioritate către instructorii sau conducătorii lor. Pentru facilitarea procesului de oferire cu titlu gratuit a animalelor respective, instituțiile vor pune la dispoziție, pe site-ul propriu, informațiile necesare. Cedarea se va face pe baza unui proces-verbal de predare-primire între unitatea deținătoare și adoptor și a unei declarații pe propria răspundere prin care adoptorul precizează că deține mijloace financiare pentru a oferi condițiile impuse de legislația privind protecția animalelor. În situația în care animalele nu pot fi adoptate conform acestor prevederi, vor fi menținute în adăposturile aparținând instituțiilor și autorităților publice deținătoare.

Camera Deputaților este for decizional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6873 secunde