ANI GREI DE PUȘCĂRIE! Dănuț Căpățînă, fostul manager al Spitalului Județean Constanța, CONDAMNAT DEFINITIV!

1646
1
ANI GREI DE PUȘCĂRIE! Dănuț Căpățînă, fostul manager al Spitalului Județean Constanța, CONDAMNAT DEFINITIV! - danutcapatanatrimitereinjudecata-1499254038.jpg
UPDATE: Dănuț Căpățînă a fost dus la penitenciarul Poarta Albă
Astăzi, în intervalul orar 16.30-16.45, polițiștii din cadrul IPJ Constanța, Serviciul Investigații Criminale, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei de 6 ani și 8 luni închisoare emis de instanța de judecată pe numele lui Dănuț Căpățînă, fost manager al Spitalului Județean Constanța. Bărbatul a fost escortat și introdus în penitenciarul Poarta Albă.



Dănuț Căpățînă, fostul manager al Spitalului Județean Constanța, a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București.


"În temeiul art.38 alin.1 Cod penal rap. la art. art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopește cele șase pedepse de câte 2 (doi) ani și 6 (șase) luni închisoare aplicate inculpatului Căpățână Dănuț pentru infracțiunile deduse judecății, astfel încât acesta va executa pedeapsa principală rezultantă de 6 (șase) ani și 8 (opt) luni închisoare", potrivit minutei judecătorești. 


Alături de pedeapsa de 6 ani și 8 luni închisoare, fostul șef Spitalului Județean nu va avea voie să fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și nici nu va avea dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat sau funcții de conducere într-o entitate economică privată sau de interes public.


De asemenea, judecătorii au redus durata pedepsei principale aplicată lui Constantin Virgil Ivan, pentru dare de mită în formă continuată, de la 2 la 1 an de închisoare cu suspendare. 


Fostul manager a fost trimis în judecată de DNA în august 2016, alături de Constantin Virgil Ivan, director general al unei societăți, precum și persoanele juridice SC Picus Consulting SRL (firmă controlată de Dănuț Căpățână) și SC Performance Profile SRL (fostă SC Rusmap Consulting SRL, având ca acționar și administrator pe Dănuț Căpățână). 


Potrivit DNA, în perioada iulie 2009 - mai 2016, în calitate de manager al spitalului, Căpățână a pretins, de la mai mulți reprezentanți de firme, sume de bani în cuantum de aproape 311.000 euro, 28.000 USD și peste 4,7 milioane lei, din care a primit în total aproape 198.000 euro, 28.000 USD și peste 4,7 milioane lei.


Comentează știrea

europeanu
5 iulie 2017
Hotii la parnaie !

dar banii,banii furati unde sunt ??? Eu stiu ca o parte au fost transferati la judecatorii super corupti dar restul ? Apropos hoti ce mai face mazare ??? Bine merci ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4758 secunde