ANI GREI DE ÎNCHISOARE! Afaceristul turc a ucis un polițist de la Rutieră, dupa ce l-a lovit si târât pe capotă

1071
ANI GREI DE ÎNCHISOARE! Afaceristul turc a ucis un polițist de la Rutieră, dupa ce l-a lovit si târât pe capotă - abdullahatasafaceristucispolitis-1513698629.jpg

Articole recomandate

Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a accidentat intenționat în 2015 pe polițistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza rănilor, a fost condamnat definitiv marți de Curtea de Apel București la 22 de ani și 10 luni închisoare pentru omor calificat, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Din această pedeapsă va fi scăzută perioada în care Abdullah Atas a stat în arest preventiv, respectiv din 3 august 2015 până în prezent.

Pe latură civilă, Curtea de Apel București a menținut decizia instanței de fond, Tribunalul București, prin care Abdullah Atas a fost obligat să plătească 400.000 euro daune morale către trei părți civile - Cristina Ionescu, Dumitru Ionescu și Elena Mihai.

De asemenea, el va plăti daune materiale de 88.134 lei către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orei 3,30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu șoseaua Pipera, polițistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei pentru un control în trafic. Polițistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească mașina, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat și l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri.

Procurorii susțin că Abdullah Atas a consumat băuturi alcoolice într-un club, iar în momentul în care conducea avea în sânge o îmbibație alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 - 2,00 g‰.

Abdullah Atas și-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecția șoseaua Pipera - șoseaua București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil.

După accident, polițistul a fost dus la spital și supus unor intervenții chirurgicale, însă el a decedat la 21 august 2015. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0388 secunde