Angajată a Penitenciarului Poarta Albă, sechestrată de doi deținuți. "Cerem demisia conducerii"

587
1
Angajată a Penitenciarului  Poarta Albă, sechestrată  de doi deținuți.
O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost, în urmă cu 2 zile, lipsită de libertate de doi deținuți, timp de 10 minute, în baia clubului de activități. În timpul derulării unei activități specifice de educație cu cei doi deținuți, aceștia au devenit violenți și amenințând-o cu un cuțit improvizat au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenția de a o agresa sexual, susține Administrația Națională a Penitenciarelor.

Lucrătoarea i-a convins pe cei doi deținuți să renunțe la intenție după aproximativ 10 minute. A fost informată imediat conducerea unității care a luat măsuri urgente de sancționare a celor doi deținuți. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

La nivelul Penitenciarului Poarta Albă s-a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului și împrejurările în care deținuții au intrat în posesia cuțitului improvizat. Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor felicită angajata pentru profesionalismul și stăpânirea de sine dovedite în gestionarea acestei situații și evidențiază eforturile deosebite ale întregului personal din sistemul penitenciar care se confruntă zilnic cu riscuri și situații deosebite, se mai arată în cadrul comunicatului.

Totodată, conducerea ANP precizează că nu va tolera sub nicio formă actele de agresiune împo-triva personalului, luând cele mai drastice măsuri în conformitate cu prevederile legale. Conform art. 205 din Codul Penal, lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepsește cu închisoarea de la unu la 7 ani. Dacă fapta este săvârșită de către o persoană înarmată pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 și 10 ani.

Sindicatul Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor acuză faptul că, deși de-a lungul timpului au fost reclamate numeroase abateri ale conducerii Penitenciarului Poarta Albă, acestea au fost ignorate. Cadrul normativ privind protecția personalului din penitenciare este o glumă sinistră. Mijloacele tehnice și procedurile prin care aceasta se realizează la locul de muncă sunt, atunci când există măcar cu numele, depășite și nefuncționale. Lipsesc mijloace de protecție individuală, de alarmare sau de intervenție, susține Sindicatul Omnia în cadrul unui comunicat.

"Cerem măsuri urgente de protecție a personalului. Cerem îmbunătățirea condițiilor de lucru. Cerem eliminarea deficitului de personal. Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă", se mai arată în cadrul comunicatului.

Comentează știrea

Radu
15 octombrie 2016
Puscariasi

Conducerea inchisorii nu e de vina/cei 2 detinuti merita marirea pedepsei

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5388 secunde