Angajat al Căpităniei Constanța, ridicat de mascați pentru contrabandă cu țigări

1918
Angajat al Căpităniei Constanța, ridicat de mascați pentru contrabandă cu țigări - ebd6ea1a293ca5078071f274222f8dcf.jpg
// Polițiștii au fost acuzați că au greșit una dintre cele șapte locații unde trebuia să efectueze percheziții


În urma unor ample investigații, care s-au întins pe mai multe luni de zile, polițiștii de la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime Constanța au efectuat, marți seara, nu mai puțin de șapte percheziții într-un dosar ce privea anihilarea unei grupări care s-ar ocupa cu contrabanda cu țigări în Portul Constanța. S-a dispus reținerea a patru persoane, dintre care una angajată în calitate de căpitan specialist în cadrul Căpităniei Constanța. Procurorii au considerat că nu se impune însă arestarea suspecților, dispunând cercetarea lor în stare de libertate.

O acțiune de amploare demarată cu mare aplomb, marți seară, de polițiștii din Portul Constanța s-a transformat, ieri, într-un fiasco. Nu mai puțin de șapte percheziții au fost efectuate în Constanța, în baza unor informații pe care polițiștii le aveau cu privire la o grupare care se ocupa cu contraban-da cu țigări, alcool sau alte produse suspecte de a fi contrafăcute care tranzitau Portul Constanța. Ancheta a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției de Informații și Protecție Internă, dar, chiar și așa, se pare că dovezile adunate la dosar nu au fost suficient de convingătoare pentru procurori, întrucât aceștia nici măcar nu au propus arestarea preventivă a celor suspectați. Ei au luat doar măsura obligării de a nu părăsi țara pentru cele patru persoane pe care polițiștii le doreau după gratii.
Mai mult decât atât, în cazul uneia dintre perchezițiile efectuate, la o familie de pe strada Eliberării, din Constanța, anchetatorii au fost acuzați că ar fi greșit adresa!

Șapte percheziții
Ofițerii de la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime Constanța ne-au declarat, ieri, că, în urma investigațiilor, s-a reușit identificarea și destrămarea unui grup infracțional care s-ar fi ocupat cu contrabanda cu țigări pe raza Portului Constanța. Prin urmare, în urma celor șapte descinderi au fost reținuți Gheorghe Beldimănescu, de 44 de ani, Marian Ciutacu, de 58 de ani, ambii angajați ca agenți de pază la firma Dovi Security SRL, Gabriel Ionel Giurescu, de 50 de ani, căpitan specialist în cadrul Căpităniei Constanța, dar și Radu Daniel Vulpe, de 41 de ani, fără ocupație.
În urma descinderilor, la domici-liile suspecților au fost identificate 23.160 de țigarete nemarcate, 120 de pachete de cafea, 27 articole îmbrăcăminte contrafăcute, 10 perechi de încălțăminte contrafăcute, 48 de parfumuri contrafăcute și 15 sticle băuturi alcoolice nemarcate.
Deși polițiștii din port au dispus reținerea celor patru, Beldimărescu, Ciutacu și Vulpe fiind acu-zați de comiterea infracțiunii de contrabandă, iar căpitanul Giurescu de contrabandă și abuz în serviciu contra intereselor publice, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, după ce au examinat probele aflate la dosar, au decis ca suspecții să fie cercetați în stare de libertate.
Ei au decis luarea doar a măsurii privind obligarea de a nu părăsi țara pentru toți cei patru învinuiți.

Nici vorbă de greșeală!
În ceea ce privește descinderea despre care s-a spus că s-ar fi greșit adresa, anchetatorii ne-au declarat că nu a fost vorba nici un moment despre așa ceva.
"Mandatul de percheziție aprobat de judecători a fost emis pe adresa la care s-a efectuat percheziția", ne-au declarat polițiștii. "Faptul că la adresa respectivă nu a fost găsită vreo probă care să dovedească implicarea persoanelor care locuiesc acolo în dosarul de contrabandă pe care îl instrumentăm este cu totul altceva", au completat ofițerii care s-au ocupat de caz.
Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Transporturi Maritime.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9013 secunde