Anchetă la un centru de plasament, după ce doi copii cu retard psihic ar fi fost violați

177
Anchetă la un centru de plasament, după ce doi copii cu retard psihic ar fi fost violați - lmpwzyz3ptu4mczoyxnopwu5yju1mje5-1528964635.jpg

Articole recomandate

Cinci tineri de la Centrul de plasament nr 5 din localitatea Periș din județul Ilfov, precum și directoarea instituției au fost audiați, în noaptea de miercuri spre joi, fiind suspectați de viol, instigare la viol și complicitate la viol, victimele fiind doi băieți în vârstă de 12 și 14 ani, cu retard psihic, aflați, de asemenea, în centrul de plasament.


Avocatul victimelor a declarat că abuzurile ar fi avut loc în centru, iar unul dintre agresori, în vârstă de 16 ani, și-a recunoscut fapta la audieri.


"Copiii mai mari i-au violat pe cei mai mici. Acești copii care sunt victime sunt bolnavi. Mai grav este că directoarea centrului, care știa de două săptămâni de incidente, a încercat să ascundă", a declarat avocatul Alexandru Enache.

El a precizat că cei doi băieți abuzați sexual, în vârstă de 12 și 14 ani, au dizabilități psihice.

În urma audierilor din noaptea de miercuri spre joi, suspecții au fost duși la Centrul de Corecție de la Periș, în timp ce victimele au fost expertizate medico-legal și s-au întors în centrul de plasament.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că unul dintre cei cinci tineri i-ar fi violat pe cei doi băieți de 12 și 14 ani, altul este complice, iar ceilalți trei sunt cercetați pentru instigare la viol.

Dosarul în acest caz a fost deschis de polițiștii din Snagov, care s-au sesizat din oficiu în baza unor informații, a transmis Poliția Ilfov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9636 secunde