Amenzi usturătoare și mâncare retrasă de la vânzare, pe terasele de pe litoral

185
Amenzi usturătoare și mâncare retrasă de la vânzare, pe terasele de pe litoral - amenziusturatoare-1597431000.jpg

Articole de la același autor

Peste 120 de unități de alimentație publică de pe litoral au fost verificate, în ultimele zile, de medicii veterinari din cadrul Comandamentului Sezon estival 2020 al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Este vorba despre 46 de restuarante, nouă baruri, un snack-bar, patru braserii, opt unități de tip bufet, 13 fast-food-uri, două rulote, două pizzerii, o patiserie, cinci laboratoare de cofetărie – patiseri, 27 magazine alimentare, o tonetă, un magazin de pește și o gelaterie.

În urma controalelor, au fost depistate numeroase nereguli privind condiții improprii de igienă în bucătării, depozitare a produselor alimentare în condiții necorespunzătoare, dar și funcționare fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

"Pentru toate abaterile constatate, 29 de unități au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 158.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 30 de km de produse alimentare improprii consumului uman, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare", explică dr. Irina Topoleanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar-Veterinare Constanța.

În cazul în care observați nereguli, puteți să le semnalați la numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786/577.007 sau la numărul de call-center al ANSVSA – 0800/826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1062 secunde