Amenzi uriașe pentru magazinele sau localurile care vând alcool minorilor

124
Amenzi uriașe pentru magazinele sau localurile care vând alcool minorilor - bar-1574004826.jpg

Articole recomandate

Amenzi de până la 6000 de lei pentru magazinele sau localurile care vând băuturi alcoolice minorilor.


Măsura se regăsește într-un proiect PNL, care a pornit de la inițiativa Asociației Berarii României pentru descurajarea consumului de alcool printre minori.


Pe lângă amenzile între 3000 și 6000 de lei, proiectul de lege mai prevede, în cazul repetării faptei, suspendarea activității magazinului între 10 și 30 de zile.


Studiile privind consumul de alcool în rândul minorilor arată că e nevoie de intervenție prin educare și informare în jurul vârstei de 15-16 ani, o etapă critică în dezvoltarea adolscențiilor când tentația alcoolului e greu de rezistat.




Inițiativa legislativă este susținută de 36 de liberali și se află la Senat, primul for sesizat.


În prezent, Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice stabilește că reprezintă contravenție "servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor". Pentru încălcarea acestei prevederi se pot aplica amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei și, de asemenea, dacă aceasta este încălcată repetat, se poate stabili și suspendarea activității localului public pe o perioadă de până la o lună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7578 secunde