Amenzi pentru stăpânii câinilor plimbați fără botniță

692
Amenzi pentru stăpânii câinilor plimbați fără botniță - cainefarabotnita-1532966910.jpg

Articole recomandate

Polițiștii locali acționează atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.


Astfel, la data de 30.07.2018, a fost identificată proprietara unui câine încadrat în categoria periculos, de talie mare, rasa Rottweiler, care însoțea animalul în parcul de la Casa de Cultură iar acesta nu avea botniță, fiind astfel încălcată o obligație legală.


Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1.500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.


Prin câini periculoși se înțelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează:
- categoria I: câini de luptă și de atac, asimilați prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog și metisii lor; 
- categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metisii lor.


"Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei, la fel ca și în cazul prezentat", susțin reprezentanți din cadrul Poliției Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3559 secunde