Amenzi la Constanța, date de Poliția Locală. Ce au constantat oamenii legii

303
Amenzi la Constanța, date de Poliția Locală. Ce au constantat oamenii legii - img20190810wa0002-1565422315.jpg

Articole de la același autor

 La data de 09.08.2019, în jurul orei 21.00, politiștii locali au depistat o persoană minoră, de sex feminin, în vârstă de 10 ani, care era vindea flori în dreptul unei terase din portul turistic Tomis. La momentul interceptării acesteia s -a constatat faptul că minora a fost îndemnată de bunica ei să exercite acte contraventionale de comerț ilicit. Cele două persoane au fost conduse la sediul unității de politie locală pentru luarea măsurilor legale și sesizarea serviciilor de asistenta socială.

Tot, în data de 09.08. 2019, polițiștii locali au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate pe mijloacele de transport public de persoane, fiind aplicate 85  sancțiuni contravenționale, din care 81 de amezi au fost date pentru lipsa titlului de călătorie valabil, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local și 4 amenzi au fost date pentru refuz de legitimare, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linistii publice.               

De asemenea, în cursul zilei de vineri, 9 august 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 3.

Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor de conviețuire socială.

Au fost monitorizate și verificate,  în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele locatii de interes public: Piața Grivitei, Unirii, Balada, Obor, Capitol, Termele Romane, Gara, Autogara Sud, ICIL, Casa de Cultura,Trocadero, Parc Arheologic, Parc Oleg Danovschi, Sala Sporturilor, Zona Centrală, Zona Peninsulara, Faleza Cazino , Portul Turistic Turistic Tomis.

Au fost legitimate 34 persoane și 2 dintre acestea au fost conduse la sediul poliției locale.

S- au aplicat 29 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.470 lei, din care 12 amenzi pentru săvârșirea unor fapte antisociale precum organizarea unei petreceri pe domeniul public, săvârșirea în public de acte/fapte obscene, îndemnul minorilor la săvârșirea de contravenții, consum de băuturi alcoolice în loc nepermis, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 11 amenzi pentru aruncarea / depozitarea unor obiecte, ambalaje sau deșeuri  pe domeniul public prin încălcarea prevederilor H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 1 amendă pentru accesul câinilor periculoși în locuri publice fără lesă și botniță,  în conformitate cu prevederile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi , 1 amendă pentru acte de comert stradal neautorizat, in conformitate cu prevederile Legii Nr.12 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 1 amenda pentru ocuparea unui loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, în baza Legii Nr.448/2006 privind protectia și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și 3 amenzi contravenționale pentru opriri efectuate neregulamentar, în conformitate cu prevederile O. U.G Nr 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2439 secunde