Ambarcațiune ucraineană, prinsă de Garda de Coastă în timp ce bracona în Marea Neagră

246
Ambarcațiune ucraineană, prinsă de Garda de Coastă în timp ce bracona în Marea Neagră - braconat-1492508633.jpg
O navă a Gărzii de Coastă a identificat pe Marea Neagră, cu ajutorul aparaturii de termoviziune din dotare, o ambarcațiune ucraineană, tip catamaran, aflată la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.


Ambarcațiunea, cu patru cetățeni ucraineni la bord, s-a supus somațiilor legale ale polițiștilor de frontieră de pe nava MAI 2110, la bordul acesteia fiind descoperite peste 400 kilograme de pește din specia calcan în stare proaspătă și plase de pescuit tip setcă în lungime de aproximativ 1.536 de metri.


Comandantul ambarcațiunii cu patru cetățeni din Ucraina la bord s-a supus somațiilor legale inițiate de nava Gărzii de Coastă, permițând polițiștilor de frontieră să urce la bord pentru efectuarea controlului specific. La bordul acesteia a fost descoperită o cantitate însemnată de calcan, precum și mai multe plase de pescuit tip setcă, pentru care cei în cauză nu aveau documentele legale. 


După ce au adus ambarcațiunea în portul Sulina, polițiștii de frontieră, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au procedat la efectuarea cercetărilor specifice. Astfel, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 16 plase de pescuit în lungime totală de 1.536 metri și cantitatea de 447 kilograme calcan în stare proaspătă, în valoare totală de 17.687 lei, ce a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale. 


Totodată, ambarcațiunea tip catamaran împreună cu membrii echipajului, patru cetățeni ucraineni cu vârste cuprinse între 34 și 40 de ani, au fost predați în urmă cu două zile autorităților ucrainene în vederea continuării cercetărilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5111 secunde