Alerte prin SMS la dispariția unui copil. O inițiativă legislativă care ar putea preveni un nou caz Caracal

117
Alerte prin SMS la dispariția unui copil. O inițiativă legislativă care ar putea preveni un nou caz Caracal - copilcuspatelenew-1568018962.jpg
În multe țări dezvoltate, atunci când un copil dispare s-au dezvoltat sisteme prin care populația să fie anunțată, pentru a-și putea oferi sprijinul. În România, a fost testat în urmă cu mulți ani un astfel de sistem, însă nu a fost implementat.


Un deputat PNL, Ovidiu Raețchi, a elaborat un proiect de lege privind un astfel de sistem, după tragedia din Caracal. Vedem în filmele americane mai vechi cum pe cutiile de lapte erau puse poze ale copiilor dispăruți. În comunități mici, era cea mai bună metodă pentru ca populația să afle despre aceste cazuri. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, sistemele s-au îmbunătățit. Acum, informații vin prin SMS și online în zona în care un copil a dispărut. Toată lumea le primește, la fel ca în cazul RO-ALERT. O crimă care a schimbat Statele Unite Sistemul se numeșe "Alertă Amber", după numele unei fetițe de 9 ani, Amber Hagerman, care a fost răpită din Texas în 1996. 


Peste 50 de polițiști au căutat-o, la indicațiile unui singur martor, dar, după cinci zile, fetița a fost găsită moartă. Criminalul nu a fost găsit nici astăzi. O mamă din zona în care micuța Amber a dispărut a avut apoi o idee. A sunat la un post de radio local și a spus că dacă jurnaliștii pot anunța în timp real pe calea undelor avertizările de vreme severă, pot face același lucru și în cazul dispariției minorilor. Un mesaj care să întrerupă programul obișnuit, la radio și la televiziune, cu descrierea copilului și alte informații de interes. În foarte scurt timp, sistemul testat în Texas a devenit unul național. Aproape 1.000 de copii au fost găsiți sau salvați în ultimii 20 de ani mulțumită sistemului. 


sursa: libertatea.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0709 secunde