Ai plătit timbrul de mediu și vrei banii înapoi? Când încep să se facă plățile

1872
1
Ai plătit timbrul de mediu și vrei banii înapoi? Când încep să se facă plățile - aiplatit-1494773127.jpg
Intenția Guvernului de a restitui proprietarilor de mașini timbrul de mediu, anunțată public încă din vara anului 2016, se apropie de materializare. Conform unor declarații recente ale Grațielei Gavrilescu, actualul ministru al Mediului, Executivul va emite curând un memo-randum prin care să stabilească moda-litatea de restituire a timbrului de mediu, informează avocatnet.ro. 


Totuși, un simplu memorandum nu va fi de-ajuns, ci, ulterior, va fi necesară fie emiterea unei ordonanțe, fie a unei legi (împreună cu o procedură de aplicare), care să prevadă exact cum se vor da banii înapoi. Guvernul ar urma să aprobe în curând un memorandum privind restituirea timbrului de mediu către toți proprietarii de mașini care l-au achitat în perioada martie 2013 - ianuarie 2017. 


Cu toate acestea, adoptarea de către Guvern a unui simplu memorandum ar fi doar un prim pas oficial spre restituirea efectivă a timbrului de mediu. Așa cum ne-a obișnuit Executivul în ultimii ani, dreptul de restituire ar trebui stabilit prin ordonanță (sau prin lege). Apoi, pentru ca restituirile să poată fi făcute, ar trebui emis și un ordin cu o procedură efectivă de urmat, mai notează avocatnet.ro. 


Timbrul de mediu reprezenta, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2013, o sumă datorată de proprietarii de autoturisme pentru emisiile provenite de la acestea. În principiu, taxa trebuia plătită (o singură dată) la prima înmatriculare a unui autovehicul în România sau la prima vânzare în țară către o altă persoană. 


Comentează știrea

Banu
15 mai 2017
Cine mai crede in stat?

Stim ca banii au traseul inclus in baza de date. normal ar fi ca fiecare platitor sa fie pur si simplu anuntat prin posta sa se prezinte intr-un interval de timp sa-si ridice banii de la casieria institutiei responsabile. Cand au fost platiti de soferi,s-a facut integral,nu in rate. Nu va fi asa,pentru ca acei indivizi care reprezinta statul antiromanesc,stiu ca multi nu se vor inghesui pe la ghisee ,nu vor pierde luni si ani pentru banii aia si vor prefera sa blesteme si sa-si bage picioarele in ei de bani,sa-si faca coroane mortuare cei care ii folosesc . Pe bune,multi vor trece banii la pierderi din cauza regimurilor proaste, nu se vor mai enerva pana la recuperarea lor asa,cu partzaita.

Pagina a fost generata in 0.3182 secunde