Aglomerație pe șosele! Ce ne sfătuiesc polițiștii

315
Aglomerație pe șosele! Ce ne sfătuiesc polițiștii - aglomeratiepesosele1-1534519455.jpg

Articole de la același autor

Este foarte aglomerat pe șosele în această perioadă a vacanțelor și riscul de accidente este deosebit de ridicat. Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi în primul rând să fie foarte atenți și să respecte toate regulile de circulație.


"Conduceți prudent, respectați regulile de circulație și fiți atenți la pietoni, pentru a ajunge cu bine la destinație. Polițiștii sunt în stradă și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite. Polițiștii continuă, în această perioadă, acțiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză și salvarea de vieți", precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Poliție.


Aceștia recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. "Evitați efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Nu accelerați când un alt autoturism se angajează în depășirea vehiculului condus de dumneavoastră! Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule. În condițiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere, păstrați-vă calmul, nu blocați intersecțiile și nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule. Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care oprește sau încetinește brusc", ne sfătuiesc polițiștii.


Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere. Pe autostradă, sunt interzise: oprirea nejustificată și circulația pe banda de urgență! Creează situații periculoase pentru participanții la trafic și se sancționează.


"Toți ocupanții autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranță! Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă", ne mai recomandă oamenii legii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2299 secunde