Aglomerație la frontieră. Polițiștii recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere

119
Aglomerație la frontieră. Polițiștii recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere - vamanadlacaglomeratie89605400-1493389048.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere ca în perioada următoare va fi minivacanța de 1 Mai, perioada ce reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor, din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Bulgaria.


În acest sens, Garda de Coastă va menține toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ care au fost asigurate si cu ocazia Sărbătorilor Pascale.


Reamintim că, începând cu data de 7 aprilie, atât Poliția de Frontieră Română, cât și poliția de frontieră din Bulgaria, efectuează verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice ce constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE.


"Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. În punctele de frontieră importante au fost detașați lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale. Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configurației acestora. În funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă.


Potrivit acestora, vor fi depuse toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetățenilor și fluența traficului de călători.


Anul trecut, la nivelul Gărzii de Coastă, prin cele 3 puncte de trecere a frontierei rutiere (P.T.F. Vama Veche, P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Ostrov), în perioada minivacanței de 1 Mai, 29.04.2016 - 02.05.2016, au trecut frontiera aproximativ 64.500 de persoane, din care aproximativ 61.500 cetățeni UE și 3.000 cetățeni non UE și peste 17.000 mijloace de transport.


Recomandări:


În condițiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Bulgaria, revenim cu precizarea de a fi tranzitate toate punctele de frontieră existente la această graniță:
Pe frontiera româno-bulgară:
• pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu - Ruse


• pe raza jud. Constanța: P.T.F. Vama Veche
P.T.F. Ostrov - Silistra
P.T.F. Negru Vodă - Kardam


• pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet - Orjahovo
P.T.F. Calafat -Vidin


Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicația Trafic On-line, dezvoltată de Poliția de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.


De asemenea, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1225 secunde